{ "title": "Kitle Lezyonu Nedir", "image": "https://www.lezyon.gen.tr/images/kitle-lezyonu-nedir-5975.jpg", "date": "19.01.2024 09:11:55", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kitle Lezyonu Nedir, insanlarda bazı hastalıklardan kaynaklı olarak vücudunda meydana gelen değişimlere lezyon ismi verilmektedir. Kitle lezyonu çoğunlukla kişiye uygulanan testler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Kitle lezyonu genellikle apse ya da tümör şeklinde ortaya çıkan kitlelere denilmektedir. Ayrıca vücutta bulundukları yere bağlı olarak hacimlerinin küçük ya da büyük olması şeklinde kitle lezyonları ismi verilir. Ancak bazı kitle lezyonları bulundukları bölgede hacimsel olarak çok fazla yer kaplamaz. Özellikle bu küçük kitle lezyonları bulunduğu yerdeki çevre dokulara herhangi bir bası etkisi göstermez. Çoğunlukla çevredeki olan kanların bütününü kendilerine doğru çekerler veya tam tersi olarak büzüşme reaksiyonu da bazen gösterebilmektedir. Kitle lezyonları çevresindeki bulunan normal dokulardan farklı olduklarından dolayı kolaylıkla bulunabilirler.

Kitle Lezyonu Nedir, En Çok Hangi Organlarda Olur, çoğunlukla kitle lezyonlarına sıklıkla beyinde, omurilikte, gözde, karaciğerde ve böbreklerde rastlanılmaktadır. Eğer omurilikte bir kitle lezyonu varlığı söz konusu ise kişinin beyninden gelen bütün sinir uyarılarını büyük ölçüde etkiler. Buna bağlı olarak her iki bacakta uyuşukluk ya da idrar yapmada zorluklar gözlemlenebilir. Kişinin göz bölgesinde meydana gelen kitle lezyonunda ise renk algılamada zorlanma ve görme bulanıklığı gibi belirtiler göstermektedir. Bazı kitle lezyonlarında bu durum farklıdır, herhangi bir etki ve rahatsızlık göstermez. Ancak ortaya çıkan bu kitle lezyonlarının mutlaka incelenmesi gerekmektedir.

Kitle Lezyonu Tanısı Nasıl Yapılır, kitle lezyonunun tanısının yapılabilmesi için özellikle kitlenin şekilleri, iç yapıları, kenarları ve çevredeki olan diğer doku farkları göz önünde tutularak değerlendirilmeye alınmalıdır. Çoğunlukla kişinin vücudunda ortaya çıkan bir hastalık sonrasında normal olan dokularda meydana gelen değişimler kitle lezyonuna ana emin hazırlamaktadır. Kitle lezyonunu sınıflandırmak için ilk şart kitlenin boyutu büyük önem taşımaktadır. Çünkü bazı kitle lezyonları iyi huylu olurken, bazı kitle lezyonları ise kötü huylu olabilmektedir. Kitle lezyonu özellikle dokuların kendi işlevsel yeteneğini yitirmesi ve çevredeki dokularda ortaya çıkan bozukluklar sonucunda kitle lezyonlarına sebep olmaktadır.

Kitle Lezyonu Tedavisi Nasıl Yapılır, çoğunlukla kitle lezyonlarının ilk tedavi aşaması cerrahi müdahaledir. Ancak bazı kitle lezyonlarında bu durum yalnızca ilaç tedavisi ilk aşamada kullanılabilir. İlaç tedavisi genellikle küçük çaplı olan kitle lezyonunda ilk tercihtir. Fakat bu kitle lezyonu iyice araştırıldıktan sonra ameliyat durumu söz konusu olabilir. Sonuç olarak hangi organda olursa olsun kitle lezyonu varlığı tespit edilmiş ise en kesin çözüm tedavisi olarak cerrahi müdahalenin uygulanması doğru bir karardır.
" } ] }